JASENKA CRNKOVIĆ

Životopis

Jasenka Crnković rođena je 15. kolovoza 1978. te živi u Osijeku.

Diplomski studij završila je 2002. godine na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, smjer financijski menadžment sa izvrsnim uspjehom. Njezin diplomski rad iz kolegija Monetarno – kreditna politika, na temu: «Kreditno poslovanje banaka na primjeru Erste & Steiermärkische Bank d.d.»  osvojio je 1. nagradu 2003. godine od strane Udruge financijskih djelatnika i računovođa. Doktorski studij Poduzetništvo i inovativnost upisuje 2017.godine, gdje ima dva objavljena znanstvena članka.

Odmah nakon završetka diplomskog studija, Jasenka započinje svoju karijeru u sektoru gospodarstva, u financijama. Unutar Erste banke susrela se sa raznim voditeljskim pozicijama i sektorima, a također je obavljala i poziciju internog edukatora unutar banke. 2019. postaje direktorica poslovnice banke te taj posao obavlja i danas.

Jasenka sa svojim bogatim poslovnim putem i iskustvom dolazi kao neovisna kandidatkinja, koja je sudjelovala u brojnim seminarima i projektima. Od velikog broja projekata valja istaknuti i onaj iz 2017., a u kojem sudjeluje i danas – međunarodni projekt ERASMUS + – Intense u svrhu poticanja poduzetničkog ponašanja i internacionalizacije studenata s ciljem povećanja zapošljivosti studenata projektnih partnera.

Članica je Upravnog odbora Udruge Ekonomskog fakulteta u Osijeku- ALUMNI EFOS (2017/2019).U slobodno vrijeme aktivni je teniski rekreativac, a od 2007.g. član Hrvatskog zbora učitelja i trenera sportova na snijegu (HZUTS) te je postala i  licencirani učitelj skijanja. Uz navedeno, Jasenka slobodno vrijeme ispuni i fitnessom, rolanjem, yogom, ali i sviranjem klasične gitare.