Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u Osijeku

30 travnja, 2021

Najnovije vijesti

Andrej Plenković i Ivan Radić

PODIJELI NA DRUŠTVENIM MREŽAMA!

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković susreo se danas s potpredsjednikom stranke i predsjednikom ŽO HDZ-a Osječko-baranjske županije Ivanom Anušićem koji ulazi u utrku za novi mandat, a susretu su nazočili i kandidati za gradonačelnike sedam osječko-baranjskih gradova, među kojima i Ivan Radić, kandidat za gradonačelnika Osijeka. Plenković je u Osijeku obišao i stranačke prostorije gdje se uvjerio u vrijedan rad volontera, mladeži i ostalih članova stranke koji su proteklih nekoliko tjedana u skladu s epidemiološkim mjerama prikupljali potpise za kandidature.

Pružio je pri tome snažnu podršku svim kandidatima i naglasio da će Hrvatska demokratska zajednica još jednom pokazati koliko je snažna u Slavoniji.

– Drago mi je da sam ponovno u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji u svojstvu predsjednika HDZ-a, zajedno s Tomom Medvedom, zamjenikom predsjednika, Krunoslavom Katičićem, glavnim tajnikom te ministricom Tramišak. Došli smo dati snažnu potporu Ivanu Anušiću za još jedan mandat župana Osječko-baranjske županije te Ivanu Radiću u utrci za gradonačelnika Grada Osijeka, ali i svim ostalim kandidatima naše stranke u izbornoj utrci koja ih očekuje. Ivan Anušić je pokazao u protekle četiri godine da odlično vodi Županiju te zajedno s Vladom RH u svih pet slavonskih županija uspješno provodi Projekt „Slavonija, Baranja i Srijem“ koji je postao okosnica razvoja istoka Hrvatske. Ivan Radić, naš saborski zastupnik, u ovoj kampanji pokazuje viziju i rješenja te nudi novu energiju za grad Osijek pa očekujem da i on i Ivan Anušić trijumfiraju na ovim lokalnim izborima. Ovdje smo da još jednom pokažemo da je Hrvatska demokratska zajednica snažna u Slavoniji i Osječko-baranjskoj županiji i da ostvaren rezultat i osvojenih osam mandata na parlamentarnim izborima, dobije svoju potvrdu među biračima na predstojećim lokalnim izborima. Mi smo našom politikom ravnomjernog regionalnog razvoja jedinica lokalne i područne samouprave pokazali kako osigurati veća sredstva županijama, općinama i gradovima reformom Zakona o financiranju lokalne i područne samouprave, osnažili smo Županije integracijom Ureda državne uprave, i ono što je najvažnije, realiziramo konkretne projekte bilo sredstvima iz državnoga proračuna, potporom apsorpciji europskih sredstava ili aktivnostima niza javnih poduzeća. Na tom tragu podržavamo programe i projekte koje zagovaraju naša dva Ivana koji će za dva tjedna biti novi župan i gradonačelnik – kazao je Plenković.

Potpredsjednik HDZ-a i predsjednik ŽO HDZ-a Osječko-baranjske županije te aktualni župan Ivan Anušić istaknuo je da se podrška predsjednika stranke i premijera Andreja Plenkovića ogleda u realiziranim projektima na istoku Hrvatske.

– Podrška predsjednika stranke Andreja Plenkovića na predstojećim izborima je svakako dobrodošla, a ona je vidljiva ne samo kroz njegov dolazak na istok Hrvatske, već prije svega kroz realizaciju projekata u Osječko-baranjskoj županiji. Vlada Republike Hrvatske u proteklom je razdoblju uložila značajna sredstva i intervenirala u različitim situacijama, poput intervencije u rješavanju problema komaraca prije dvije godine, a pomoć u rješavanju problema sigurno će pružati i u budućnosti – rekao je Anušić.

Predsjedniku stranke na dolasku i podršci zahvalio se i kandidat HDZ-a za gradonačelnika Osijeka, Ivan Radić.

– Dolazak predsjednika stranke Andreja Plenkovića znak je suradnje koja je gradu Osijeku neophodna jer je grad već umoran od podjela, svađa i inata. Potrebna mu je suradnja na svim razinama, a predsjednik stranke je upoznat s projektima koje planiramo realizirati u naredne četiri godine. Dobar primjer je Osječko-baranjska županija u kojoj se vide rezultati rada župana Ivana Anušića, ali i rezultati Projekta „Slavonija, Baranja i Srijem vrijednog 16,53 milijarde kuna, u čijoj realizaciji znatno pomaže i ministrica Tramišak. Siguran sam da će se velike i vrijedne investicije, poput gradnje novog KBC-a, dogradnje i rekonstrukcije Zračne luke te obnove Željezničkog kolodvora, na području grada Osijeka nastaviti i u budućnosti – zaključio je Radić.

Najnovije vijesti