Ivan Radić predstavio kandidate za svoje zamjenike

20 travnja, 2021

Najnovije vijesti

Dragan Vulin, Ivan Radić, Jasenka Crnković

PODIJELI NA DRUŠTVENIM MREŽAMA!

Ispred Punkta nove energije Grada Osijeka u Šamačkoj ulici u Osijeku, kandidat za osječkog gradonačelnika i saborski zastupnik Ivan Radić predstavio je kandidate za svoje zamjenike. To su doktor znanosti Dragan Vulin i nezavisna kandidatkinja Jasenka Crnković. Prema Radićevim riječima upravo je ovo tim ljudi koji svojim dosadašnjim radom, stručnim referencama i profesionalnim rezultatima jamče provedbu najavljenih projekata u Osijeku. “Ovo su osobe koje imaju iskustvo u realnom sektoru i upravljanju javnim sustavima”, istaknuo je Radić.

Rođeni Osječanin, Vulin je zaposlen na osječkom Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih znanosti. Nakon završetka istoimenog studija sa prosjekom ocjena 5,0, počeo je raditi kao znanstveni novak na Zavodu za elektrostrojarstvo. 2020. godine stekao je akademski stupanj doktora znanosti iz područja Tehničkih znanosti, polje Elektrotehnika. Autor je više znanstvenih radova iz područja elektromagnetizma, analize električnih mreža, obnovljivih izvora energije i energetske elektronike. Od 2013. do 2017. godine obnašao je dužnost zamjenika župana Osječko-baranjske županije, dok je u aktualnom mandatu bio predsjednik Skupštine Osječko-baranjske županije i vijećnik u osječkom Gradskom vijeću.

U svom obraćanju Vulin je istaknuo da će se u svom radu s obzirom i na svoju struku, kao budući dogradonačelnik angažirati prvenstveno u području novih tehnologija. Dodatno je naglasio važnost digitalizacije cjelokupne gradske uprave što bi značilo brže i jednostavnije procedure te povoljnije usluge za Osječane. “Gradska uprava i gradska poduzeća moraju biti okrenuta prema korisnicima. Radit ćemo na tome da sve bude učinkovito, da se ne čeka mjesecima na pojedine postupke već da to bude što je moguće efikasnije i jeftinije za naše sugrađane”, rekao je Vulin.

Još jedna rođena Osječanka, nezavisna Jasenka Crnković, magistra ekonomije, polaznica međunarodnog doktorskog studija Poduzetništvo i inovativnost, dolazi iz realnog odnosno bankarskog sektora. U svom  dugogodišnjem radu obnašala je niz odgovornih i rukovodećih funkcija, a trenutno je zaposlena kao direktorica poslovnice jedne osječke banke. S obzirom na svoje iskustvo i profesionalni rad, istaknula je  da će se prvenstveno baviti gospodarstvom te malim i srednjim poduzetništvom.

Najnovije vijesti