Sve umirovljeničke stranke podržale Anušića i Radića

26 travnja, 2021

Najnovije vijesti

Ivan Radić i Ivan Anušić

PODIJELI NA DRUŠTVENIM MREŽAMA!

Prvi put u modernoj povijesti Osijeka umirovljeničke stranke zajednički podržale Anušića za župana i Radića za gradonačelnika

Uz Dom za starije i nemoćne osobe Osijek u Drinskoj ulici, održana je konferencija za javnost na kojoj su predsjednik Aktivnih nezavisnih umirovljenika (ANU) Drago Šerić, predsjednica osječke organizacije Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Jelena Dodig i potpredsjednik Bloka umirovljenici zajedno (BUZ) Valentino Fabing zajednički podržali kandidature Ivana Anušića za župana osječko-baranjske županije i Ivana Radića za osječkog gradonačelnika.

Anušić je rekao kako su i najavili na početku izbornog ciklusa, da žele okupiti sve političke snage koje žele promjenu u Gradu Osijeku. S umirovljeničkim strankama su se našli na programskim načelima i dogovorili prioritete koji se tiču umirovljenika. 

U Gradu Osijeku ima 30 tisuća umirovljenika, a prema riječima čelnika ANU-a HSU-a i BUZ-a utvrđeni su prioritetni projekti koji će se realizirati u suradnji s osječkim odnosno županijskim HDZ-om. To je proširenje kapaciteta umirovljeničkih domova. Upravo na mjestu gdje je održana konferencija za javnost uz postojeći Dom u Drinskoj ulici je gradska parcela na kojoj se planira proširenje županijskog Doma za starije i nemoćne. Palijativa odnosno hospicij, veći broj usluga u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, dnevni boravci za umirovljenike, financijskaskrb što znači trajni mjesečni dodatak za one koji su ispod socijalnog minimuma, to su potrebe umirovljenika, rečeno je na konferenciji.

“Naš fokus je okrenut prema budućnosti, a našim umirovljenicima želimo osigurati dostojanstveniji i ugodniji život. Prvi puta u Osijeku su se ujedinili umirovljenici s ciljem podrške jednom programu kojim ćemo osigurati bolji život za sve Osječanke i Osječane”,  rekao je Radić.

Najnovije vijesti